Onesnaženje zraka – prispevek na 24 ur

Arhiv Stare Spletne Strani

Arhiv stare spletne strani:

ONESNAŽENJE ZRAKA JE PROBLEM!

Mi to pravimo že več let! Onesnaženje zraka je vedno večji problem, če se smemo ponavljati kot “stara lajna” 🙂 … Samo poglej si zgornjo sliko, ki smo jo pred kratkim opravili na jutranjem poletu z balonom nad Ljubljano!


K sreči se zavedanje problema onesnaženja zraka prav tako povečuje. Pred kratkim so tako v oddaji 24 ur pripravili odličen prispevek na temo onesnaženja zraka. Poglej si, močno priporočamo:


onesnaženje zraka - prispevek na 24 ur


 


 


 


 


 


 


Morda so brali naš prispevek na : 

ZUNANJE ONESNAŽENJE


Če želiš poglobiti svoje razumevanje, zakaj je onesnaženje zraka tako velik problem, zgornji prispevek priporočamo tudi tebi. Ampak če samo na hitro povzamemo…


ZAKAJ JE ONESNAŽENJE ZRAKA PROBLEM?

Ljudje podihamo v povprečju 10.000 litrov zraka NA DAN! Zato kvaliteta le tega v veliki meri odloča naše počutje in tudi zdravje. Največji problem onesnaženja zraka so iritanti, kot so ozon, dušikovi in žveplovi oksidi, ter najdrobnejši prah. Stroka jim pravi trdi delci in manjši kot so, večji problem za tvoje zdravje predstavljajo. Prispevek govori o tako imenovanih PM10 delcih, kar je kratica za Particulate Matter (PM; v prevodu trdni delci) velikosti do 10 µm (mikro metrov; 10-6m). Torej zelo drobni in zelo nevarni delci. Obstaja kategorija še manjših in še bolj nevarnih, več o njih pa v prispevku na povezavi zgoraj.


Si vedel(a), da so vsi podatki o onesnaženju zraka objavljeni na strani ARSO? V resničnem času lahko spremljaš stanje zraka, ki ga dihaš na povezavi:

Glede zraka zunaj si sedaj preskrbljen(a). Kaj pa notri? Zunanji zrak ni ravno za pohvaliti, toda ali si vedel(a), da je zrak v naših bivalnih prostorih v povprečju še do 50x bolj onesnažen… ja, ampak to je tema že za cel drug prispevek :)! Če pa doma že sedaj nočeš imeti problema z onesnaženjem zraka, pa preveri ponudbo naših čistilcev zraka:


Osvežilec Zraka - MAVRICA


Osvežilec Zraka model MAVRICA ima vse standardne funkcije čiščenja, vlaženja, opcijo aromaterapije… Poleg tega pa aktivno spreminja barvo v širokem spektru, ali pa zadrži tisto barvo, ki nam je najljubša. Zato je kot nočna lučka še posebej priljubljen pri otrocih. Poglej si podrobnejšo predstavitev: 

Osvežilec Zraka MAVRICA


 


Osvežilec Zraka - DOM


Osvežilec Zraka model DOM ima vse kar lahko pričakujem od kvalitetnega osvežilca zraka. Od filtracije do vlaženja. In ne pozabimo tudi možnosti aromaterapije. Posebej prijetno je tudi šumenje, ki spominja na škrabljanje dežja, pomirja in nas zaziba v trden spanec. Poglej si podrobnejšo predstavitev: 

Osvežilec Zraka DOM


 


Osvežilec Zraka - DOM


Razmislite koliko strupenih plinov dnevno udihnemo med vožnjo? In koliko prahu se nabira na armaturnih ploščah? Koliko denarja zapravimo za avto osvežilce in dišave, ki problem v najboljšem primeru le zakrijejo, v najslapšem pa ga vse dodane kemikalije celo povečajo? Povsem naravna rešitev je Pro-Aqua AirFresh Avto. In tudi avto z njim izgleda zeloooo dobro :)!. Poglej si podrobnejšo predstavitev: 

Osvežilec Zraka AVTO


 


Preveri še preostalo pestro ponudbo izdelkov za dobro počutje in zdravje v spletni trgovini: 

SPLETNA TRGOVINA


V komentarjih pa deli z nami:


Spremljaš onesnaženje zraka?

Ali onesnaženje zraka vpliva na tvoje odločitve? Bi vplivalo npr. na to ali bi šel/šla na večerni tek, v kolikor bi vedel(a), da je na tvojem območju izdano opozorilo za pretirano onesnaženje zraka?

Kaj misliš, da je potrebno storiti, da izboljšamo stanje onesnaženja zraka ali pa vsaj prekinemo zastrašujoči trend slabšanje kvalitete ozračja? Katere ukrepe predlagaš?