Svetovni dan spanja – O kvaliteti spanja?

Arhiv Stare Spletne Strani

Arhiv iz stare spletne strani:

Ta petek 15.3.2013 bo svetovni dan spanja. Mi predlagamo, da se za svetovni dan spanja za spremembo vprašamo ne le ali spimo dovolj časa, ampak tudi ali spimo dovolj kvalitetno!?


Če spiš v povprečju 8 ali več ur na dan, a si vseeno utrujen(a) že sredi dneva, morda se utrujen(a) že celo zbudiš, potem je precej možno, da kvaliteta tvojega spanca nudi precej prostora za izboljšave :)!


V vsakem primeru se o svojem stanju posvetuj z zdravnikom! A splošni nasveti za dvig kvalitete spanca so sledeči:


Upoštevaj svoj bio-ritem in ritem življenja. Najkvalitetnejši spanec naj bi povprečna oseba imela med 22 in 3 uro ponoči.

Če je možno svoj spalni ritem čim bolj rutiniziraj. Vstati in spati vedno ob isti uri.

Odpovej se težki hrani tik pred spanjem.

Raje kot pred televizijo zaspi s knjigo v roki. Aktivne, hitre in svetle slike značilne za televizijske programe stimulirajo “hormone budnosti” in zavirajo produkcijo hormonov naše spalne notranje ure.

Športna aktivnost 2 – 3 ure pred spanjem.

Na svetovni dan spanja pa si kvaliteta definitivno zasluži več kot le površinsko pozornost. Pojdimo en nivo globje… v samo ležišče. Si že kdaj slišal(a) splošen nasvet, da naj bi svoja ležišča menjali na vsake 2-3 leta? Seveda to ne gre… bi bilo daleč predrago! Toda kaj je razlog za tako potraten splošen nasvet?


Svetovni dan spanja – KOŽA IN PRŠICE svetovni dan spanja - domača pršica svetovni dan spanja – domača pršica

(vir NatureWorldNews.com)


Gotovo si že kdaj slišal(a), da ljudje menjamo povrhnjico. In to zelo aktivno. Povprečna odrasla oseba zamenja do 3,5 grama kože na dan. Se sliši veliko? Ne? Kaj pa preračunanih 1,2 kilograma kože na leto? Ja, v povprečju zamenjamo celotno povrhnjico v 24-28 dneh. In kje je največ pustimo? Tam kjer preživimo (beri prespimo :)) največ časa in smo, khaaaam, tudi najmanj oblečeni. Ja, v naših ležiščih. In kaj se nato dogaja s to kožo? V veliki meri strohni in zgnije. Še posebno ko se ta organski material zmeša s potom, ki ga menda od sebe oddamo kar za en kozarček na noč. BLEK! In v tem nato preživimo največ svojega časa v življenju. Okoli 1/3. Kaj se zgodi z večino naše odmrle kože? Torej tistim delom ki ne zgnije nam pod nosom? Postane idealna hrana kopici mikroorganizmov, med drugim verjetno vsem znani domači pršici. Za enkrat naj rečemo le, da če so se ti zdeli grozni že kilogrami gnijoče kože, potem si več o pršicah, njihovih iztrebkih in zakaj so najhujši alergen za človeka, poglej na povezavi: 

Domača Pršica


In to je problem VSEH ležišč! Ne glede na ceno, “posebna naravna vlakna”, razne “aktivne garde” in ostale marketing izraze. Sedaj nam postaja nekoliko bolj jasno zakaj je splošni nasvet, da ležišča zamenjamo na 2-3 leta… razen seveda če jih vzdržujemo!


Če te zanima najboljši možni način vzdrževanja zdravega ležišča klikni in si poglej si sisteme globinskega čiščenja, ter naroči BREZPLAČNI preizkus: 

Globinski Sistemi


Svetovni dan spanja – ZRAK Ne smemo pa pozabiti tudi na primeren zrak. Zrak v spalnem prostoru mora seveda biti svež in čist. Prav tako morata biti primerna tudi vlaga in temperatura. Kako spiš kadar je v spalnici vroče in suho? Npr. ob premočni centralni kurjavi? Verjetno zaradi praskanja po grlu zelo slabo ali sploh ne.


Za vse probleme povezane z zrakom v spalnih in bivalnih prostorih na sploh priporočamo katerega izmed naših osvežilcev zraka. Aparati združujejo čudovit dizajn s filtracijo zraka, optimalnim vlaženjem, pomirjajočim šumenjem in nekateri modeli so tudi čudovite nočne lučke. Idealno za spanje, lastno sprostitev in meditacijo, ali pa kot nočne lučke v otroških sobah. Otroci jih obožujejo!


Osvežilec Zraka - MAVRICA


Osvežilec Zraka model MAVRICA ima vse standardne funkcije čiščenja, vlaženja, opcijo aromaterapije… Poleg tega pa aktivno spreminja barvo v širokem spektru, ali pa zadrži tisto barvo, ki nam je najljubša. Zato je kot nočna lučka še posebej priljubljen pri otrocih. Poglej si podrobnejšo predstavitev: 

Osvežilec Zraka MAVRICA


 


Osvežilec Zraka - DOM


Osvežilec Zraka model DOM ima vse kar lahko pričakujem od kvalitetnega osvežilca zraka. Od filtracije do vlaženja. In ne pozabimo tudi možnosti aromaterapije. Posebej prijetno je tudi šumenje, ki spominja na škrabljanje dežja, pomirja in nas zaziba v trden spanec. Poglej si podrobnejšo predstavitev: 

Osvežilec Zraka DOM


 


Eterično Olje Sivke


Za eterična olja pogosto slišimo, da so kar “duša” rastline. Rastlinam dajejo značilni vonj, nam pa pomagajo pri raznoraznih težavah in boleznih. S kapljico eteričnega olja sivke na vzglavnik ali aromaterapijo pred spanjem si pomagamo k boljšemu spancu saj sivka blaži živčno in psihično preobremenjenost. Poglej si podrobnejšo predstavitev: 

Eterično olje Sivke


 


Za svetovni dan spanja smo se odločili, da ti za zgornje 3 artikle damo tudi dodatni razlog, za izboljšanje kvalitete svojega spanja in spanja svojih bližnjih!


Promocijska koda za izredni 10 % popust na Osvežilec Zraka MAVRICA, Osvežilec Zraka DOM in povsem naravno, organsko pridelano eterično olje sivke:


LAHKONOC

 


Torej, ne prespi te priložnosti! Koda bo veljavna le do 16.3.2013, 23:59! Klikni in preveri ponudbo -> 

Spletna Trgovina


 


Za konec pa še ena zanimivost. Poznaš staro modrost, da kozarec toplega mleka pomaga zaspati? Morda je v vsem skupaj celo zrno resnice. Hormon, ki med drugim uravnava zaspanost (serotinin) nastane iz aminokisline triptofan, ki predstavlja velik del mleka in mlečnih izdelkov na sploh… No, pa saj ne da boš od sedaj naprej imel težave s spanjem. Hitro klikni na -> 

Spletna Trgovina

 in si poglej celotno ponudbo.


 


V komentarjih za svetovni dan spanja pa deli z nami:


Kaj ti priporočaš za kvalitetno spanje? Smo kaj spregledali?

Če se praznik dela praznuje z dela prostim dnevom, boš svetovni dan spanja praznoval(a) z žurom do jutranjih ur :)?