Pro-Aqua druženje

Arhiv Stare Spletne Strani

So naši Pro-Aqua všečkarji "FaceBook fani", "FaceBook prijatelji" ali morda celo samo prijatelji?

Odoo CMS- Sample image floating

Morda ne tiste vrste prijatelj, ki ga pokličeš, ko se ti v poznih večernih urah nekje pokvari avto. Vsekakor pa vsaj tisti prijatelji, ki ti povejo kaj si mislijo, kaj pričakujejo in za svojim mnenjem stojijo z imenom in identiteto. Torej jim lahko verjamem! Tako sooblikujejo mojo Pro-Aqua storitev. Jo izboljšujejo in prilagajajo spremembam trga in raznim skupinam strank, katerim pripadajo. Morda, če se počutijo uslišane in so z mojo, sebi in njihovemu krogu znancev prilagojeno storitvijo zadovoljni, pa priporočijo še kam naprej! Zlata vredno! Iz dneva v dan polnijo moj e-poštni nabiralnik sporočila, kako prehajamo v obdobje socialnega marketinga.

Saj veš, dober glas seže v deveto vas! Od kje mi je že to znano ...

Točno, to mi pravimo na seminarjih že 3 leta. Razlog zakaj smo izbrali direktni marketing in pristop osebnega svetovanja strnakam. Namesto množičnega metanja (televizijskih/časopisnih/radijskih) mrež v ribnik potencialnih strank. Morda je čas, da spet naredim kakšen samostojni seminar, da se mi ne bo potrebno od mojstrov kot so Big Al, Drayton Bird, Aleš Lisac ... iz dneva v dan ponovno učiti še tisti košček, ki ga že vem!

Odoo CMS- Sample image floating

Šalo na stran. Skratka, resnično sem vesel vsakega komentarja, »lajka«, tweeta itd. In že dolgo nazaj smo se v Anteros INT d.o.o. odločili, da najbolj aktivnih digitalnih prijateljev ne bomo spregledali. Tako iz meseca v mesec tri najbolj glasne povabimo na osebno srečanje. Se poveselimo, pogovorimo in tudi malo nagradimo ... ja, se vsekakor splača sodelovati!

Kaj torej všečkarji, ki s svojim mnenjem oblikujejo našo znamko so? Samo "facebook fani"? Ne. Zame sigurno ne! Verjetno vsaj "facebook prijatelji". Marsigdo pa verjetno tudi že "samo" prijatelj ...

Napiši v komentar kaj misliš ti?

•   Ali elektronski mediji krepijo osebne vezi, ali nas odmikajo drug od drugega?

•   Se ti zdi dvosmerna komunikacija z znamko/podjetjem, ki jo nudijo novi mediji pomembna?

•   Katere kanale sploh zasleduješ (Facebook, Google+, Twitter, Youtube ...)?

•   Kakšne vsebine si želiš s strani branda in podjetja na sploh?

•   Se tvoja pričakovanja morda razlikujejo glede na kanal (npr. kakšne vsebine in kaj pričakuješ od komunikacije na omrežju Twitter in kaj na omrežju Facebook)?