Pro-Aqua Slovenija ponosni sponzor Marka Baloha

Arhiv Stare Spletne Strani

Letos smo se v organizaciji Pro-Aqua Slovenia odločili, da bomo kot sponzorji pomagali slovenskemu ultra kolesarju Marku Balohu, ki se pripravlja na nastop na RAAM-u.

Zakaj smo se odličili prav za pomoč njemu?

Pri Marku Balohu predvsem občudujemo njegovo vztrajnost in predanost svojim ciljem in ekstremne napore, ki jih v svoje podvige vlaga. Po tragični smrti ultra kolesarja in večkratnega zmagovalca RAAM-a (Race Across America) Jureta Robiča, je Marko Baloh definitivno največji ambasador slovenskega ekstremnega športa.

Z Markom Balohom se čutimo še posebej povezani tudi zaradi tega, ker ima tudi sam, kot velik del naših strank, težave z astmo.

To je tudi eden glavnih razlogov zakaj tudi Marko že nekaj časa doma uporablja sistem Pro-Aqua.

Marko Baloh se je rodil v Ljubljani 13.7.1967. Že celo življenje se je preizkušal v raznih športih, in s kolesarstvom se je začel ukvarjati pri 18. Letih. Od takrat mu je kolo, glede na to, da ne pije in ne kadi, postalo najljubša droga. Kakor pravi sam, če nekaj dni ne gre na kolo postane slabe volje, depresiven in razdražljiv, in najboljše zdravilo za to je trening, ki mu daje energijo in dobro voljo. Njegov moto je misel, ki pravi: »Zmagovalec ni tisti, ki vedno zmaga in nikoli ne pade. Zmagovalec je tisti, ki nikoli ne popusti in vedno vstane!«

Največji dosežki:

• 3. mesto RAAM 2009 (posamično), junij 2009, čas 9 dni 21 ur 44 minut,

• 1. mesto TORTOUR 2009, Non-stop Cycling around Switzerland, avgust 2009, čas 39 ur 9 minut,

• rekord UMCA v prečenju Slovenije s kolesom Hodoš - Debeli rtič, 340km v 9h 34min 28sec (povprečna hitrost 35,54km/h),

• in še mnogi drugi, več na spletni strani tukaj.

Svetovni rekordi:

• 24-urnem kronometru na odprti stezi (in najboljši absolutni dosežek v 24-urah v zgodovini ultra-kolesarstva!) 890,038 km,

• 12-urnem kronometru na odprti stezi - 460,5 km,

• najhitrejših 200 milj na odprti stezi: 8 ur 17 min 8,09 sekund,

• najhitrejših 100 milj na odprti stezi: 4 ure 00 minut in 29 sekund.

RAAM

Marko Baloh se bo v boj za zmago najtežje kolesarske preizkušnje na svetu RAAM podal 15. Junija 2011. Jubilejni 30 RAAM poteka iz zahodne do vzhodne obale ZDA. Tekmovalci morajo v kar najkrajšem možnem času prevoziti pot dolgo 3.000 milj (preko 4.800 km).

Skupaj bomo stiskali pesti za Markota in bomo v mislih z njim na tej dolgi preizkušnji.

Seveda pa bomo o njegovem napredovanju in dosežkih poročali tudi na naš spletni strani.